Uitleg edelstenen

Wat voor spirituele betekenis hebben de edelstenen?

In deze blog lees jij meer over de spirituele betekenis, chakra's en vindplaats van de edelstenen die Relaxing Spirit aanbiedt. 

Elke edelsteen heeft zijn eigen werking. Zo kan het jou juist energie geven of juist zorgen voor een betere slaap. Kan het voor bescherming zorgen, maar ook voor hulp bij angsten.

Edelsteenhanger druppel agaat

  Agaat
Vergroot zelfvertrouwen, zelfinzicht en moed. Geeft levenslust, voor extra stabiliteit en zelfbeheersing. Geeft veel aarding en evenwicht. Verbetert concentratie. Zorgt voor innerlijke rust. Verlicht bij heimwee en vermindert twijfelgevoelens. Stimuleert stofwisseling. Helpt tegen haaruitval, bij vergiftiging en bedplassen. Beschermsteen voor zwangerschap. Gekleurde agaat is vaak handmade. Echte agaat met een kleur erin. Basis en Chakraal Chakra.
Vindplaats: VS, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië en Afrika.
- ♥ - 

Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Amazoniet


Amazoniet
Opkomen voor jezelf, werkt aan het zelfvertrouwen. Je wordt assertiever en leert vaker “nee” te zeggen. Heft in eigen handen nemen en ondersteunt wilskracht. Geeft vrijheid in je hart. Verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Goed voor de ogen, werkt huidvormend. Bij schimmelziekte, contacteczeem en kloven. Bij gesprongen lippen, bij jeuk en netelroos. Absorbeert stralingen. Hart en Keel Chakra.
Vindplaats: VS, Rusland, Canada, Brazilië, India, Mozambique, Namibië en Australië.
- ♥ -

Amethist
Helpt bij het loslaten van angst en haatgevoelens. Helpt bij spanningen (ook in de ruimte) en verslavingen. Voor spirituele inzicht en contact. Innerlijke rust, meditaties, intuïtie en spirituele inzicht. Kalmerende werking voor hart. Versterkt de zenuwen. Helpt bij menstruatieklachten, hoofdpijn en migraine. Geestelijke kracht en reiniging. Ontladen andere edelstenen. Verkleurt in zonlicht. Engelensteen Aartsengel Zadkiel. Kruin en 3e oog Chakra.
Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, Canada, Brazilië, Mexico, Rusland, Sri Lanka, Uruguay, Oost-Afrika, Siberië en India.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Amethistkwarts
Amethistkwarts (BandAmethist)
Afvoeren van stress. Voegt positieve energie toe. Helpt bij het loslaten van angst en haatgevoelens. Helpt bij spanningen (ook in de ruimte) en verslavingen. Voor spirituele inzicht en contact. Innerlijke rust, meditaties, intuïtie en spirituele inzicht. Kalmerende werking voor hart. Versterkt de zenuwen. Helpt bij menstruatieklachten, hoofdpijn en migraine. Geestelijke kracht en reiniging. Verkleurt in zonlicht. Brengt verschillende lagen in ons auraveld in contact met elkaar. Werkt aardend. Kruin Chakra.
Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, Canada, Brazilië, Mexico, Rusland, Sri Lanka, Uruguay, Oost-Afrika, Siberië en India.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Uitverkoop Ametrien
Ametrien
Geeft innerlijke rust, controle en gelatenheid. Geeft energie, helpt ontspannen en tegen nervositeit, bij zwakke motoriek. Helpt uit een depressie komen en zorgt voor positiviteit. Helpt je verder te ontwikkelen en nieuwe dingen aan te pakken. Zorgt ervoor dat je in je eigen kracht gaat staan. Bevordert creativiteit en meditatie. Goed te gebruiken bij angst voor iets nieuws. Bij spirituele angsten, angst om naar buiten te gaan. Goed voor zenuwstelsel, bevordert reiniging en vitalisatie van weefsels en cellen. Werkt bij spanningshoofdpijnen. Combinatie van Amethist en Citrien. 3e Oog en Zonnevlecht Chakra.
Vindplaats: Bolivia.
- ♥ -

Angeliet
Ondersteuning bij duidelijk communiceren. Helpt om open en eerlijk te zijn. Ondersteunend in uiten van gevoelens en emoties. Kalmerende en rustgevende steen. Bevordert innerlijke vrede, empathie, medeleven en mededogen. Vermindert angst en stress in een situatie. Helpt spiritueel contact te maken. Opent meer spirituele inspiratie. Contact met engelenenergie, ook wel engelensteen genoemd. Brengt je chakra's in balans. Keel en Derde oog Chakra.

Vindplaats: Duitsland, Chili, Japan, Rusland, Brazilië, Peru, UK, Egypte, Mexico
- ♥ -

Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Apatiet
Apatiet 
Maakt open, sociaal en zelfverzekerd. Bevordert creativiteit en is motiverend. Stimuleert communicatie en expressie. Zorgt voor succes en levensvreugde. Bevordert spirituele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling en groei.Helpt bij herstel van uitputting en burn-out. Vermindert angsten, piekeren en boosheid. Zorgt voor een betere doorbloeding. Goed bij groep en verkoudheid. Stimuleert een goede spijsvertering en heeft een sterk effect op het immuunstelsel. Keel en Hart Chakra.
Vindplaats: India, Sri Lanka, Pakistan.

- ♥ -

Aragoniet
Zet je met beide benen op de grond. Zeer goed bij stress veroorzaakt door werk. Geeft moed, interesse en zorgt dat je jezelf blijft. Helpt bij geestelijke ontwikkeling, bevordert concentratie. Vermindert nervositeit en stress. Aardend, geduld en acceptatie. Bevordert opbouw en elasticiteit van de spieren. Verlicht pijnen. Zorgt voor spirituele ontwikkeling. 3e Oog en Zonnevlecht Chakra.
Vindplaats: Namibië, Groot-Brittannië, Spanje.
- ♥ -
Aventurijn
Helpt loslaten van hartbezwaren. Zorgt voor goed geluk, voorspoed en levenskracht. Beschermt tegen stralingen. Bij niet goed kunnen uiten en bevordert creativiteit. Helpt tegen huidklachten/huiduitslag als gevolg van stress. Kalmeert woede en irritatie. Geneest wonden, stelpt neusbloedingen. Helpt tegen overmatig haaruitval, bij acne. Bij moeite met lichamelijke aanraking. Niet gebruiken bij hartritmestoornissen of bij pacemaker.Hart Chakra.
Vindplaats: Italië, Brazilië, China, India, Rusland, Tibet en Nepal.
- ♥ -
Bergkristal
Krachtigste genezer en energieversterker. Kan gelukkig maken, vitaliteit, zit vol positieve energie. Zuivert ruimte en mens, innerlijke stabiliteit. Versterkt je intuïtie en brengt orde. Verlicht angst en lichamelijke klachten. Helpt tegen depressie, duizeligheid en hoofdpijn. Bij hartklachten, buikkrampen, blaasontsteking en menstruatieklachten. Geeft extra kracht in zware periodes. Beschermt de aura tegen straling. Reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Spirituele kracht en reiniging. Opladen van andere edelstenen. Versterkt andere edelstenen. Werkt op alle Chakra’s.
Vindplaats: Wereldwijd.
- ♥ -
Blauwe Calciet
Uiten van emoties en gevoelens, diepste gevoelens onder woorden brengen. Verzacht, ook bij kinderen, emotionele pijn en verdriet. Zeer goede emotiesteen, die als mild wordt ervaren. Zeer geschikt voor gevoelige, emotionele mensen. Voor herstel en ontspanning. Zorgt voor betere omgang. Versnelt spirituele ontwikkeling. Versterker en reiniger van energie. Keel Chakra.
Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Blue Lace Agaat & Chalcedoon
Blue Lace Agaat / Chalcedoon 
Een helende en troostende steen. Zorgt voor gemoedsrust. Beschermt tegen angsten. Zorgt voor verkoeling en is kalmerend. Heelt innerlijke wonden. Maakt vrije expressie, communicatie mogelijk. Leert gedachten en gevoelens uit te spreken. Lost oude patronen van onderdrukking op. Gevoelige aard bevrijden en accepteren. Krachtige genezer van de keel. Verlaagt koorts, versterkt het skelet en geneest breuken. Keelchakra.
Vindplaats: VS, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië en Afrika.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Botswana agaat
Zorgt voor een goed humeur en werkt aardend. Vergroot zelfvertrouwen, zelfinzicht en moed. Geeft een kalme en nuchtere houding. Geeft evenwicht en werkt tegen depressie. Geeft steun bij studeren, voor concentratie. Helpt bij acceptatie en loslaten. Zorgt voor innerlijke rust en balans. Stimuleert stofwisseling. Helpt bij huidklachten, zoals uitslag en eczeem. Beschermt de aura. Basis en Hart Chakra.
Vindplaats: Botswana
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Carneool
Carneool
Zorgt voor meer energie, vrolijkheid en is opwekkend. Helpt tegen nachtmerries en angst voor de dood. Werkt kalmerend, verwarmend en aardend. Bescherming tegen jaloezie en woede. Aardend en brengt succes en creativiteit. Zorgt voor actie en zelfvertrouwen. Goed voor de spijsvertering. Suikerziekte, oorontsteking, darmstoornissen en blaasontsteking. Aangezichtspijn, fantoompijn en spierpijn. Laat emoties afvloeien via de onderste Chakra’s. Bij dieren met chronische blaasontsteking, doe de steen in de drinkbak. Sacraal Chakra. 
Vindplaats: Groot-Brittannië, India, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië. 
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Crazy Lace Agaat
Crazy Lace Agaat
Geeft vrolijkheid, maakt impulsiever. Bevrijdt creativiteit, geeft de geest vrijheid. Geeft spontaniteit als het leven een sleur is. Laat je het leven van de zonnige kant zien, aards en spiritueel. Voor daadkracht, focus en doelgericht zijn. Brengt je energie in balans, is aardend. Stimuleert om iets nieuws te gaan doen. Doorbreekt patronen, voor ziekelijke mensen. Goed voor de ogen en activeert het hart. Stimuleert de stofwisseling. Beschermt de aura. Zonnevlecht en Aarde Chakra.
Vindplaats: VS, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië en Afrika.
- ♥ -
Fluoriet
Goede steen voor studie, vergroot concentratievermogen. Geeft helderheid en focus. Verwijdert negatieve energie en biedt veel bescherming. Zorgt voor orde en structuur. Voor auragenezing en verzorging en het vinden van innerlijke rust. Pijnstillend. Vermindert spanning in de nek, schouders en ellebogen. Goed voor de tanden en helpt tegen spataders. Goed voor kinderen in de groei. Auragenezing en verzorging. Reinigt en stabiliseert de aura. Werkt via het auraveld.
Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, Australië, Duitsland, Noorwegen, China, Peru, Mexico en Brazilië.
- ♥ -
Gabbro
Ook wel blizzardstone en mystic merliniet genoemd. Steen van geduld. Is een aardende steen. Helpt om meditatie en paranormale gaven te verdiepen. Werkt ook fijn bij sjamanistische reizen. Verbetert de communicatie, woorden beter kiezen. Kan oude emoties en zaken naar boven krijgen. Verwerken door er op een afstand naar te kijken. Geeft nieuwe inzichten en laat dieper nadenken. Helpt loslaten en is beschermend voor mensen die snel energie oppikken. Versterkt de immuunsysteem. Helende werking op hart en bloed. Kan opvliegers verminderen en helpt ontspannen. Vergroot je aura. Werkt op alle Chakra’s en brengt ze in balans.
Vindplaats: Italie, Zuid-Afrika, USA, Zwitserland, Polen.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Golden Healer
Golden Healer (Limonietkwarts) 
Een steen die emoties afvoert naar de aarde. Maakt je sterker in je gevoel en om sterker te worden in je hart. Laat je luisteren naar jezelf en helpt om jezelf te worden. Geeft veel inzichten in jezelf en pakt problemen van nu aan. Zorgt dat je loslaat wat niet meer dient. Voor mensen die op zoek zijn naar hun eigen plekje op aarde en naar zichzelf. Verbindt je gevoel met de aarde en beter reageren op nu gaande veranderingen. Rust en ruimte in het hoofd. Zorgt voor betere aarding. Geeft hoge trillingen en nieuwetijdskristal (lemurium). Werkt op alle Chakra’s.
Vindplaats: Madagaskar, Brazilië en Tibet.
- ♥ -
Gouden Driehoek
(Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts)
Energetisch met elkaar verbonden en versterken elkaar. Zorgen altijd voor de beste energie. Zorgt voor liefde, inzicht, harmonie, balans, rust en kracht. Werkt op alle Chakra’s en zijn Engelenstenen (Aartsengel Zadkiel en Chamuel). Kan ondersteunen bij verscheidene klachten. Het loslaten van spanningen/verslavingen. Voor geestelijke, lichamelijke en ruimtelijke reiniging. Maakt gelukkig en helpt bij spiritueel inzicht en contact. Bevordert geestelijke groei en geeft zelfrespect. Leert liefde voelen en weer toelaten. Zuivert de ruimte. Werkt op alle chakra's.
- ♥ -
Edelsteen Trommelstenen en Zakstenen Granaat
Granaat
Geeft spirit en doorzettingsvermogen. Geeft zelfvertrouwen. Schenkt veel energie en herstelt krachtig. Bevordert helderziendheid en versterkt en opent het hart. Inspireert tot liefde en toewijding. Helpt tegen overspannenheid en helpt tegen ontstekingen. Bij hartritmestoornissen en bloedarmoede. Verdrijft futloosheid en vermoeidheid. Bij gebrek aan seksuele energie. Activeert en versterkt andere edelstenen. Reinigt de chakra’s en geeft ze nieuwe energie. Zonnevlecht en 3e oog Chakra.
Vindplaats: Wereldwijd
- ♥ -
Groene Calciet
Een krachtige versterker en reiniger van energie. Maakt positief en optimistisch. Maakt flexibel en laat oude denk- en gedragspatronen los. Brengt helderheid en balans in gevoelens en emoties. Sterk ontgiftend en vergroot zelfvertrouwen. Maakt je bewust van karmisch verdriet en helpt je om deze los te maken.  Gunstige werking op de spieren en gewrichten. Verbindt alle chakra’s en reinigt de hartchakra. Bevat veel engelenenergie. Helpt therapeuten om in het licht te komen en dit door te geven (lichtwerkers). Hart Chakra.
Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, IJsland, Peru.
- ♥ -
Groene Toermalijn (Verdeliet in kwarts)
Genezende, aardende steen. Geeft levensvreugde en een goed humeur. Helpt met kracht, energie en doorzettingsvermogen. Zorgt voor bescherming van energie en straling. Accepteert gevoelens en geduld. Zorgt voor evenwicht en creativiteit. Zet negatieve energie om in positieve energie. Zorgt voor een zelfverzekerde houding. Stimuleert groei en bloei. Helpt met contact maken met de natuur. Helpt met spirituele reizen. Helpt bij het slapen. Goede ondersteuner voor chronische vermoeidheid en uitputting. Aura wordt in balans gebracht. Reinigt alle chakra's, vooral hart chakra.
Vindplaats: Brazilië, Australië, VS, Italië, Afrika, Sri Lanka, Afghanistan.

- ♥ -


Hematiet
Beschermend, zuiverend en aardend. Geeft je kracht en moed. Geeft warmte en energie, niet helpend tijdens slapen. Helpt bij de zoektocht naar meer licht en betekenis in het leven. Vergroot je zelfvertrouwen en doorbreekt gedragspatronen. Bevordert zelfrespect. Brengt balans en harmonie tussen geest, ziel en lichaam. Verlicht bezorgdheid. Verbinding tussen de aardse en geestelijke wereld. Bescherming tijdens spirituele reizen. Reinigt andere edelstenen. Aarde Chakra.
Vindplaats: Wereldwijd
- ♥ -
Jade
Laat je weer jezelf zijn en moedigt je hierbij aan. Bevordert positieve energie en beschermt tegen negatieve invloeden. Zorgt voor zuiverheid en sereniteit. Bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor inzichten. Leert je te luisteren naar je lichaam. Sterk genezende steen, helpt je door zware periodes heen. Voor mensen die veel klappen te verwerken hebben. Helpt diep liefdesverdriet te genezen. Geeft mooie dromen. Werkt zeer goed op zelfrespect, verdediging, geloof en bescherming. Bij hartbezwaren, benauwdheid, hyperventilatie en angst/fobieën. Hart Chakra.
Vindplaats: VS, China, Italie, Myanmar, Rusland en Midden-Oosten.
- ♥ -

Labradoriet
Voorkomt leegzuigen en is beschermend. Zorgt voor zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Geeft een realistische kijk op het leven. Zelfreflectie, waarheid en intuïtie. Kalmeert een overactieve geest. Verhoogt het bewustzijn en helpt bij veranderingen. Helpt bij het verwerken van ervaringen en indrukken. Beschermt en herstelt de aura, beschermt tegen negativiteit. Bevordert spiritualiteit en contact met onderbewustzijn. Helpt bij overspannenheid en bij snurken. Voor gevoelige kinderen en HSP’ers. Werkt via het auraveld.
Vindplaats: Italië, Groenland, Finland, Rusland, Canada en Scandinavië.
- ♥ -

Lapis Lazuli
Vriendschapssteen, geeft naaste liefde. Geeft mensenkennis en inzichten in situaties, onszelf, omgeving en werk. Waar ben ik mee bezig en wat moet ik veranderen. Is confronterend en moedigt creativiteit aan. Verlicht stress en zorgt voor vrede. Helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Schept liefdes- en vriendschapsrelaties. Zorgt voor handelen. Bij slapeloosheid, epilepsie en angsten. Voorkomt depressie. Opent het 3e oog. Engelensteen (Aartsengel Michael)Derde oog Chakra en Kruin Chakra.
Vindplaats: Italië, Afghanistan, Chili, Rusland, Italië, VS, Egypte en Midden-Oosten.
- ♥ -

Lemurisch kristal
Zeer krachtige kristal met hoge trillingsfrequentie. Geeft energie en maakt creatief. Versterkt zelfhelend vermogen. Spoort blokkades op en vult energie aan. Helpt bij openstellen voor nieuwe dingen. Spirituele groei. Goede steen voor mediteren en contact met engelen en gidsen. Goed voor verschillende lichamelijke klachten. Helpt tegen misselijkheid, oorklachten, reisziekte. Helpt chakra's te reinigen en in balans te brengen. Alle chakra's.
Vindplaats: Brazilië.
- ♥ -

Maansteen
Voor helderheid van geest. Verbonden met de maan en intuïtie. Brengt mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht. Emotionele balans en is kalmerend. Ontwikkelt helderziendheid en versterkt paranormale vermogens. Voor mensen met sterk wisselende stemmingen. Beschermt bij lange reizen over water. Voor een betere waterhuishouding, bij PMS. Bevordert zwangerschap. Engelensteen (Aartsengel Uriel).3e oog Chakra.
Vindplaats: India, Sri Lanka en Australië.
- ♥ -

 

Mookaïet
Bevordert flexibiliteit, geeft levendigheid. Goede meditatiesteen om dieper in de meditatie te komen. Brengt je terug naar je roots. Verlangen naar nieuwe ervaringen. Helpt je met de juiste keuze maken. Helpt afschakelen, laat je rustiger handelen en leert je dan ook tot tien te tellen. Versterkt immuunsysteem en geneest wonden. Zuivert de lever en nieren, geeft vitaliteit. De paarse variant zet je op je spirituele pad. Aboriginalsteen. Aarde Chakra.
Vindplaats: Wereldwijd.
- ♥ -
Obsidiaan
Richt blik naar binnen en laat scherp zien, helderheid van geest. Schild tegen negativiteit en verlicht spanning. Werkt snel en krachtig. Verwijdert energieblokkades. Brengt emoties en waarheden omhoog om te verwerken, eventueel i.c.m. een therapeut. Stimuleert de spirituele ontwikkeling. Groei op alle niveaus. Kikkert op bij geestelijke vermoeidheid. Bij te hoge bloeddruk, bevordert herstel van de huid na verwonding. Verstevigt het skelet en de ruggenwervels. Verbetert de functie van de eierstokken en teelballen. Minder geschikt voor kinderen, kan als heftig ervaren worden. Kruin Chakra.
Vindplaats: Mexico en Wereldwijd.
- ♥ -
Edelsteenhanger druppel onyx
Onyx
Geeft kracht, doorzettingsvermogen en biedt steun tijdens stress. Schenkt zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Stimuleert je om weer volop in het leven te staan. Sterkt het geweten, verhoogt spirituele inspiratie. Helpt om oud verdriet te genezen. Evenwicht tussen Yin en Yang. Helpt tegen piekeren en wanhoop, goed voor de concentratie, kalmeert onrustige naturen. Bevordert het gehoor en haargroei. Bestrijdt astma en helpt bij de ziekte van Ménière. Aarde Chakra.
Vindplaats: Mexico, Italië, VS, Rusland, Brazilië en Zuid-Afrika.

- ♥ -

 
Oranje/ Orchidee Calciet
tEen krachtige versterker en reiniger van energie. Maakt vrolijk, helpt bij liefdevol omgaan met anderen. Zorgt voor verandering, helpt bij in slaap komen. Brengt emoties in balans. Verjaagt angst en overwint depressies. Versnelt spirituele ontwikkeling. Helpt tegen maagzuur. Lichtpunt in ziekenkamer. Zet alle Chakra’s in verbinding met elkaar en helpt mee om emoties los te laten. Werkt via de zonnevlecht voor verwerken van eigen emoties. Zonnevlecht Chakra.Vindplaats: VS, Groot-Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië.

- ♥ -

 
Prehniet
Onvoorwaardelijke liefde. Diepe meditatie waarin contact met het hogere zelf wordt gelegd. Bevordert voorkennis en innerlijke kennis. Geeft weer vrijheid in je hart. Helpt je om zware stukken te verwerken die op je hart liggen. Leert jezelf te accepteren zoals je bent. Geeft oplossingen in moeilijke situaties. Helpt tegen vetophoping, aderverkalking. Voor een goede spijsvertering. Helpt bij spierverlamming, bij gasvorming en chronische keelontstekingen. Aartsengel Rafaël. Hart Chakra.Vindplaats: Zuid-Afrika

 - ♥ -

Pyriet
Sterk inzichtgevend en positieve steen. Energieschild en betere concentratie. Maakt open, direct en eerlijk. Verlicht angst en frustratie. Zelfkennis, spiegel voor jezelf en vertrouwen hebben. Voor intense meditatie, verbetert aarding. Pijnstillend. Bij griepverschijnselen, bronchitis en versterkt de spieren. Bij abnormale en pijnlijke menstruatie. Bij zweren en abcessen. Mag niet onder water, gaat roesten. Aarde Chakra.
Vindplaats: Groot-Brittanië, Noord-Amerika, Chili en Peru.

- ♥ -

Rhodochrosiet
Zorgt voor een positieve houding. Vergroot de eigenwaarde.  Beschermend voor gevoelige mensen. Brengt onderdrukte gevoelens naar boven om erkend te worden. Fijne steen voor het hart en relaties. Vermindert emotionele stress.  Onzelfzuchtige liefde en mededogen. Filtert irritaties en verlicht astma & migraine. Reinigt de chakra's van zonnevlecht en basis. Hart Chakra.Vindplaats: Spanje, Rusland, Zweden, Duitsland, Mexico en Brazilië.

- ♥ -

 

Rhodoniet
Stabiliseert emoties en voedt liefde. Bouwt zelfvertrouwen op. Leert je weer te luisteren naar je eigen hart. Brengt Yin en Yang in evenwicht. Verbetert het geheugen. Ondersteunt geestelijke processen. Geneest emotionele wonden en littekens. Bij geestelijke oververmoeidheid, voor prikkelbare mensen. Ondersteunt verlegen mensen. Verlaagt de bloeddruk. Heeft een directe invloed op de bijschildklier. Hart en 3e oog Chakra.
Vindplaats: Spanje, Rusland, Zweden, Duitsland, Mexico en Brazilië.
- ♥ -
Edelsteenhanger druppel rode jaspis
Rode Jaspis
Zuiverend en aardend. Biedt ondersteuning in tijden van stress en geeft rust. Geeft extra positieve energie en geeft veel warmte .Bevordert geestelijke helderheid en emotionele stabiliteit. Je komt sneller op kracht. Voor mensen die moeite hebben zich te verbinden met de aarde. Helpt met wilskracht. Helpt bij zwangerschapsbraken, maagpijn bij nierziekten, galaandoeningen en leverinfecties. Bij ontstekingen in het lichaam. Brengt de chakra’s op één lijn. Zorgt voor een betere aarding en opent hierdoor het Aarde Chakra. Aarde en Kruin Chakra.
Vindplaats: Wereldwijd.
- ♥ -

Rookkwarts
Geeft je focus, concentratie en laat je dromen uitkomen. Zorgt voor verandering en een nieuwe start. Versterkt jouw levenswil en vertrouwen in een goede afloop. Helpt je meer te ontspannen en laat relativeren. Maakt oude patronen doorbreken makkelijker.  Helpt bij stress, rouw en verdriet.  Kan helpen bij hoofdpijn en menstruatieklachten.  Kan een positieve invloed hebben op hormoonhuishouding. Zorgt voor een energetische doorstroming in de meridianen. Helpt je met aarden en absorbeert negatieve energieën. Zonnevlecht en Basis Chakra.Vindplaats: Schotland

 - ♥ -

 

Roze Toermalijn (Rubeliet in kwarts)
Goede steen tegen stress en onbalans. Stelt je kwetsbaarder op, accepteert liefde en prikkelt seksualiteit. Heft blokkeringen op rondom liefde en verzacht je hart. Stimuleert concentratie en is kalmerend. Zorgt voor mentale en emotionele balans en reiniging. Helpt overactieve mensen rustiger te worden en is aardend. Helpt tegen angsten en zorgt voor vreugde en concentratie. Versterkt en heelt de hormoonhuishouding en het immuunsysteem. Reinigt alle chakra's, vooral hart chakra.
Vindplaats: Brazilië, Australië, VS, Italië, Afrika, Sri Lanka, Afghanistan.

 - ♥ -

Rozenkwarts
Onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Geeft zelfrespect en leert liefde voelen en weer toelaten. Leert van zichzelf te houden. Bevordert relaties en romantiek. Versterkt empathie. Voor harmonie en balans. Kalmerend bij verdriet, geruststellend en troostend. Helpt tegen heimwee en jaloezie. Bevordert geestelijke groei, schenkt creativiteit en fantasie. Voor baby’s die moeite hebben alleen te zijn en vermindert ook buikkrampen. Voor fysieke kracht en reiniging. Engelensteen (Aartsengel Chamuel). Hart Chakra.
Vindplaats: Zuid- Afrika, Brazilië, VS, India, Japan en Madagaskar.

  - ♥ -

 

Seleniet (Satijnspaat)
Goede meditatiesteen, helpt om gedachten uit het hoofd te halen. Helpt bij het afschermen van negatieve energie. Brengt je terug naar je eigen ziel en versterkt intuïtie. Reinigt je lichaam en ook je geestelijke lichaam. Beschermend en controle over jezelf. Inzichten en eigen patronen herkennen. Wijst je je pad dat je moet gaan bewandelen, bevordert telepathie. Balans, rust en vrede en stabiliseert emoties. Engelensteen, slaapsteen (in kussen doen) en spirituele steen. Voor twijfelaars. Reinigt de aura. Kan goed helpen tegen uitslag en eczeem. Kan niet tegen water. Ontladen en opladen van andere edelstenen. Kruin Chakra.
Vindplaats: Mexico, Rusland, VS, Oostenrijk, Griekenland, Polen, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

 - ♥ -

 

Serpentijn
Baas over eigen leven worden. Maakt positief en optimistisch. Zorgt voor bescherming bij negatieve energie. Brengt balans in lichaam, emoties en geest. Werkt kalmerend, helpend bij stress en spanning. Zorgt voor innerlijke rust en helpend bij vermoeidheid. Fijn om te gebruiken tijdens meditatie, verbindingen maken met de natuur. Laat levensenergie weer stromen.  Helpend bij nervositeit, chronische vermoeidheid. Helpt bij afvallen en nieuwe dingen oppakken. Activeert immuunsysteem. Activeert de werking van de thymus. Opschonen van de hele aura. Hart Chakra.
Vindplaats: Griekenland, Brazilië, Zimbabwe, Italië, Canada, Rusland, Engeland, VS, Peru.

 - ♥ -

 

 Shungite
Beste steen voor bescherming tegen stralingen. Kalmeert, geeft troost en is kalmerend. Helpt om duidelijker te voelen en te zien. Aardend en zuivert de ruimte. Helpt bij slapeloosheid. Absorbeert negatieve energieën en invloeden. Ondersteunt bij ziekte en werkt helend. Ontstekingsremmend en verkoelend. Vermindert allergieën, stress en spanningen. Stimuleert het lichaam om te genezen en verkort genezingsprocessen. Reinigt en ontgift het lichaam. Aarde Chakra.
Vindplaats: Rusland
 - ♥ -
  
Sneeuwkwarts
Kan onze innerlijke kracht versterken en ontwikkelen, geeft nieuwe kracht. Zorgt voor helderheid en verhoogt intuïtie. Ondersteunt bij het leren van lessen en nieuwe dingen. Verbetert tact en samenwerking. Brengt yin- en yangenergie in evenwicht. Helpt bij eerst denken voordat je spreekt. Zorgt bij verkoeling bij kwaadheid. Voor balans en bij evenwichtsstoornissen. Helpt tegen wagen-, lucht- en zeeziekte. Goed voor de longen, darmen, huid en zenuwen .Alle Chakra’s.
Vindplaats: Wereldwijd.
 - ♥ -
Sneeuwvlok obsidiaan
Stimuleert geestelijke en spirituele groei. Versterkt inzichten. Helpt oude pijnen te verwerken en bij traumatische ervaringen. Helpt blokkades en spanningen op te ruimen. Voert negatieve energie af. Werkt ontspannend bij onrust vanwege angst en trauma's. Geeft aarding, ook bij spirituele ontwikkeling. Ideaal als men op zoek is naar de eigen gaves. Helpt tegen piekeren en malen. Vermindert pijn en spanningen. Tegen oogziekten, bij grijze staar, bij tranende ogen. Ook geschikt voor kinderen. Aarde en Kruin chakra.
Vindplaats: Duitsland, Mexico, Griekenland, Ijsland, Italië, Bolivia.
- ♥ -

Sodaliet
Brengt je in evenwicht, helpt met uiten en creativiteit. Helpt je met inzicht te krijgen, maakt ijverig. Zorgt voor harmonie, vertrouwen en solidariteit. Kalmeert de geest en schept ruimte voor nieuwe inzichten. Bij angst- en schuldgevoelens. Maakt spirituele waarnemingen mogelijk. Bij oververmoeidheid. Bij ontstekingen en bloeddruk regulerend. Helpt tegen waterzucht en dikke enkels. Bij oorsuizen, duizeligheid en zenuwziekten. 3e Oog Chakra.
Vindplaats: Noord-Amerika, Rusland, Brazilië, Groenland, Myanmar, Frankrijk en Roemenië.
- ♥ -

Tijgeroog
Stimuleert de kracht in jezelf en geeft inzicht. Maakt je zelfbewuster, minder verlegen en geeft meer zelfvertrouwen. Activeert het denken en geeft meer zekerheid. Helpt om doelen te bereiken. Beschermt en helpt tegen negatieve invloeden en bij korte reizen. Bescherming op aards- en spiritueel gebied. Brengt kalmte als men zenuwachtig wordt door materiele zaken. Zorgt voor concentratievermogen. Ideaal bij zware besprekingen of examens. Laat je vanuit je rede actie ondernemen en niet vanuit je gevoel. Sterke werking voor hoofd en hersenen, migraine. Bij astma, hyperventilatie en goed voor zenuwstelsel. Aarde Chakra.
Vindplaats: Mexico, India, VS, Australië en Zuid-Afrika.
- ♥ -
Edelsteenhanger druppel unakiet
Unakiet
De steen van het innerlijk kind. Zaken van vroeger achter je laten. Laat je weer genieten van het leven. Sterkt de geest en brengt emoties in evenwicht. Geeft geduld en zorgt voor een zachtaardige energie. Aardt alles wat nodig is. Zorgt voor een betere conditie. Zorgt ervoor dat je je gaat uiten, loslaten wat je op je lever hebt. Geneest het hart, sterkt de lever en de milt. Helpt tegen galtekort, braakneigingen en maagversterkend. Beschermt tegen elektrosmog en straling. Aarde en Hart Chakra.
Vindplaats: VS en Zuid-Afrika.
- ♥ -

Valkenoog (Blauwe tijgeroog)
Zorgt voor meer zelfvertrouwen. Versterkt het zien. Kalmeert en vermindert de stress. Zorgt ervoor dat je kalm blijft in moeilijke situaties. Laat je het grotere geheel zien en is inzichtgevend. Werkt verkoelend bij boosheid, woede en agressief gedrag. Ondersteuning en bescherming op rationeel en emotioneel gebied. Beschermt mensen die angstig zijn of zelfs een fobie hebben. Vertraagt de stofwisseling. Bij ademhalingsproblemen en bij seksuele angsten of frustraties. 3e Oog Chakra.
Vindplaats: Mexico, India, VS, Australië en Zuid-Afrika.
- ♥ -

Zonnesteen
Vreugdevolle en alchemisten steen. Verdrijft sombere gedachten en voor goed humeur. Voor contact met hogere zelf. Bij moeite met ‘nee’ zeggen. In eigen kracht staan en onafhankelijk. Ook om weer te stralen, leren te genieten en te geloven in een mooie toekomst. Helpt bij rugklachten, hernia, ontkalking en tandbederf. Ondersteunt zwangerschap, kan de spieren versterken. Bij jodiumeczeem, psoriasis en acne. Reinigt alle chakra’s. Zonnevlecht Chakra.
Vindplaats: Canada, Noorwegen, VS, Griekenland en India.
- ♥ -

 Zwarte Toermalijn
Reinigt, zuivert en transformeert. Sjamaansteen. Biedt bescherming en heft spanningen op. Werkt ontspannen, geeft balans en doorzettingsvermogen. Helpt tegen computer-, energiestraling en electrosmog. Zorgt voor aarding en logisch denken. Lost blokkades op die door straling zijn veroorzaakt. Bij stress en zware belasting. Vermindert negatieve gedachten en geeft zelfvertrouwen. Bij haaruitval. Reinigen de aura en brengen de chakra’s in balans. Werkt via het auraveld.
Vindplaats: Sri Lanka, Brazilië, VS, Afrika, West-Australië, Afghanistan en Italië.
- ♥ -
Terug naar blog