Edelstenen reinigen en opladen

Hoe kan je edelstenen reinigen en opladen?

Hoe kan je edelstenen reinigen & opladen?

Er zijn diverse methodes om edelstenen te reinigen en opladen, zorg dat de edelstenen altijd hun originele, pure energie hebben. Allereerst is het belangrijk dat je dit op gevoel doet. Daarnaast kan je niet elke edelsteen hetzelfde behandelen. Het is belangrijk om een edelsteen te reinigen en opladen, nadat je deze hebt gekocht of gekregen van iemand. Let op; ook is het belangrijk om dit te doen als mensen jouw stenen vast hebben gehouden. De energie van andere personen, locaties, etc. kunnen in de edelsteen zitten en dat wil je niet bij je dragen. Jouw edelstenen kunnen energetisch vervuild zijn.

De meeste mensen houden een standaard aan, als het voor een behandeling of tijdens een meditatie is gebruikt, dan moeten de stenen daarna direct gereinigd worden. Maar ringen of kettingen kunnen meestal wat langer mee, tenzij je in een negatieve energie bent geweest. Hiermee kan een andere persoon bedoeld worden, maar ook een locatie of jouw eigen energie. Je wilt niet die energie meenemen naar de volgende dag.

Hoe kan ik edelstenen ontladen of reinigen?

Water
De eerste manier is water. Vijf minuten onder lauw stromend water houden of 24 uur in een schaaltje bronwater leggen. Seleniet, Calciet, Celestien, Preniet, Pyriet, Chrysocolla alleen héél kort afspoelen of een andere manier kiezen. Deze edelstenen zijn erg kwetsbaar en kunnen kapot gaan of gaan roesten. Zonde van de edelsteen natuurlijk!

Schoonblazen
Blaas meerdere keren krachtig tegen de edelsteen aan als je hem vasthoudt. Dit kan de negatieve energie verwijderen van de edelsteen. 

Hematiet
Hematiet is een edelsteen en is zelfreinigend. Hematiet kan andere edelstenen ontladen en dus reinigen. Laat de edelstenen een nachtje in Hematiet liggen. Plaats de Hematiet eventueel in een Abalone schelp.

Amethist
Amethist, ook een edelsteen, kan andere edelstenen ontladen. Vooral de geode en cluster zijn hier geschikt voor. Leg de edelsteen minimaal 12 uur tegen of in de Amethist. 

Wierook, Salie en Palo Santo
Haal de edelsteen door de rook van Wierook, Salie of Palo Santo. De rook zuivert op dat moment de edelsteen. Dit is één van de meest bekende en oudste methode. Het verwijdert de negatieve energie uit de edelsteen.

Welke methode zorgt ervoor dat ik edelstenen kan reinigen & opladen?

Aarde
Plaats de edelsteen een aantal dagen in de aarde, zodat de edelsteen grondig wordt gereinigd en opgeladen wordt. Onthoud wel goed waar je de edelstenen hebt gelaten en dat je ze natuurlijk niet vergeet. 

Seleniet
Seleniet kan andere edelstenen ontladen en opladen. Leg de edelsteen minimaal 12 uur tegen of op de Seleniet. Seleniet hoef je niet te reinigen of op te laden en is een hele fijne edelsteen voor in de slaapkamer. Er zijn diverse seleniet oplaadschijven in de webshop en deze zijn erg fijn om te gebruiken.

Bergkristal
Bergkristal is een edelsteen en kan andere edelstenen reinigen en opladen. Laat de edelsteen een nachtje tegen bergkristal liggen en ze zijn weer good to go. Plaats de Bergkristal eventueel in een Abalone schelp.
 
Maanlicht

Leg de edelstenen in een raamkozijn of buiten tijdens volle maan. Ik raad buiten niet aan als het regent, aangezien niet alle edelstenen tegen water kunnen. Het reinigt de edelstenen en het laadt de edelstenen weer op met de enorme kracht van de maan. 

Hoe kan ik edelstenen opladen?

Zonlicht
Leg de edelstenen in de volle zon, waardoor diverse edelstenen weer opgeladen worden. Sommige edelstenen kunnen niet in de volle zon gelegd worden; Amethist, Aventurijn, Beryl, Celestie, Kunziet, Larimar, Malachiet, Opaal, Rozenkwarts, Toermalijn en Turkoois. Deze edelstenen kunnen bijvoorbeeld verkleuren, zonde van de edelsteen natuurlijk!

Bergkristal 
Bergkristal is een edelsteen en kan andere edelstenen opladen. Laat de edelsteen een nachtje tegen bergkristal liggen en ze zijn weer good to go. Plaats de Bergkristal eventueel in een Abalone schelp.
 

Welke methode is het fijnst om mijn edelstenen te reinigen en op te laden? 

Dit is een lastige vraag, aangezien iedereen een andere methode fijn vindt. Zelf vind ik de combi hematiet en bergkristal fijn, hierin gaan mijn ringen en hangers. Eerst liggen ze in de hematiet en vervolgens in de bergkristal.

Ook vind ik de seleniet erg fijn, deze staat op mijn nachtkastje en daar zet ik de grotere edelstenen op als deze gereinigd of opgeladen moeten worden. Het is ook een slaapsteen, waardoor ook dit een helpende factor is in de slaapkamer.

Als ik een behandeling of ceremonie heb gegeven gebruik ik vaak rook van de Salie of Palo Santo. De edelstenen die op of tegen een lichaam hebben gelegen, die leg ik op een wat groter stuk seleniet neer. 

Terug naar blog